2016. sze 05.

Van 5 perced? - Tartásjavítás

írta: DSM Blog
Van 5 perced? - Tartásjavítás

DSM Move

DSM Move edzéseken szinte minden második szavam: TARTÁS! [Minden harmadik pedig az, hogy LÉLEGEZZ!, de erről majd később írok Nektek. :)] Gyakorlatilag 60 percen keresztül figyelmeztetem vendégeimet erre. A törzs izmait edzeni kell. Vannak erre különféle nagyon jó ún. core-izmokat erősítő gyakorlatok, edzésmódszerek, de én már annak is örülök, ha magunk alá billentjük a medencénket és ennek megtartására folyamatosan igyekszünk figyelni. Nem túl nehéz mozdulat, gyakorlással tudatosíthatjuk és a mindennapjaink részévé válhat. Ez lenne a cél. Reggelente fel sem kelek addig, amíg át nem mozgatom, meg nem nyújtom a derekam. Ha mégis hirtelen kell felkelnem (gyerekhangok ütköznek át az ébrenlét felé vezető úton, ezzel gyorsítva a magamhoz térés folyamatát), akkor is visszafekszem később, hogy vízszintes testhelyzetben elvégezzem azt a két-három gyakorlatot, ami biztosítja, hogy „ne álljon be a derekam”. Neked vannak deréktáji panaszaid? Ehhez nem kell ám szülni, annak is lehetnek panaszai, akiknek egyszerűen rossz a tartása (sajnos legtöbbünknek ilyen), vagy mondjuk túlsúllyal küzdenek. Ha ilyen gondjaid vannak, próbáld ki a „Van 5 perced?” tornavideó-sorozatom TARTÁSBEÁLLÍTÁS gyakorlatsorát. Használd, építsd be a hétköznapjaidba, és ha tudatosítod, elkerülheted azt a bizonyos derékbeállást!

Érdekesség képpen íme egy videó arról, hogy várandóság alatt hogyan változik a kismama tartása. Erről is beszélek a „Van 5 perced?” videó sorozatban. Két várandóságom volt, első kézből tapasztaltam a rossz tartás ártó hatásait. Mára már odafigyelek. Van, hogy a fogmosás közben billentem a medencémet, néha főzés közben, ergo ha érzem, hogy „elfáradt” a derekam… Mert hogy nem elfárad, csak rosszul terhelem, mert éppen nem figyelek rá. Amint rendezem a tartásom, panaszmentessé válok. Csatlakozol hozzám? Iratkozz fel YouTube csatornámra és szánj magadra 5 percet!

Szólj hozzá

sport edzés szülés kismama torna fitness mozgás hátfájás move derékfájás dsm várandósság tartásjavítás szülés utáni torna rövid torna