2016. aug 22.

Kicsik is lendületben

írta: DSM Blog
Kicsik is lendületben

DSM Style

Minden édesanyának gyermeke egészsége a legfontosabb. Hozzuk-visszük orvoshoz és védőnőhöz már csecsemőkortól kezdve. Aztán, amikor feláll és elindul, kutatjuk a megfelelő lábbelit is. „Érdemes akkor megvenni az első cipőt, ha a kicsi már a nap nagy részében önállóan jár, és nem tudjuk többé a babakocsiban tartani, ha elmegyünk sétálni. Ekkor lába védelmében célszerű beruházni az első kiscipőre. Mivel a csecsemő lába kissé háromszög formájú, olyan cipőt válasszunk, ami elég teret ad a meglehetősen széles lábfejnek. A jó cipő körbeöleli a gyermek bokáját és azt jól tartja, szilárd és mégis rugalmas, elől állítható rögzítéssel rendelkezik.”

galagonya.jpg

A Galagonya Gyermekcipőbolt Budapesten a XI. kerületben található, választékuk rendkívül színes és minden esetben az egészség megőrzését tartja szem előtt. „Sokan nem tudják, hogy a gyermekláb teljes kifejlődése körülbelül 18 évet vesz igénybe. Születéskor a gyermek lábfeje 22, részben kifejlődött csontot tartalmaz. Iskolás korra ez a szám eléri a 45-öt, majd az elkövetkező 13-14 év során ezek közül sok összeforr, így kialakítva a 26 csontból álló kifejlett felnőtt lábat. Bár a legtöbb szülő tisztában van azzal, hogy mennyire fontos, hogy csemetéje a megfelelő cipőben tegye meg az első lépéseket, sokan nem gondolnak arra, hogy kisiskolás kortól egészen felnőtt korig súlyos károkat tudnak okozni a fejlődő lábnak a nem megfelelő cipő megválasztásával. Sajnos a rosszul megválasztott cipők okozta láb deformitások, már egészen korai gyermekkorban jelentkezhetnek. Tudatos szülői döntésekkel és a megfelelő cipő megválasztásával a gyermekláb problémák nagy hányada megelőzhetővé válik.” 

Anyaként tudom, hogy cipőt próbálni a gyerek(ek)el nem egyszerű. A Galagonyában erre is szuper megoldást találtak ki, a vidám játszósarokban a gyerekek hamar feloldódnak. Így hát mi is beruháztunk az idei benti (óvodai) cipőkbe, amelyek a kis törpéim nagy kedvencei lettek. A Galagonya Facebook oldalán folyamatos tájékoztatás és akciók várják az érdeklődőket!

[forrás: Galagonya Gyermekcipőbolt]

Szólj hozzá

stílus gyerek edzés szülő torna cipő style dsm anya-apa