2016. júl 23.

Merj mosolyogni!

írta: DSM Blog
Merj mosolyogni!

DSM Style

Nem tudom mi az oka, de a felnőtt fogaim közül az egyik metszőfogam amolyan "csököttre" nőtt. Picike lett, közel sem volt szimmetrikus a párjával. Megtanultam együtt élni vele. Tükör előtt begyakoroltam azt a mosolyt, amikor az alsó ajkam kicsit eltakarja a felső fogsorom szélét és így a visszaköszönő képeken egyformának tűnt. Volt erre 30 évem. :) Persze sokszor előfordult, hogy az éppen megörökített pillanatban annyira önfeledt voltam, hogy elfeledkeztem a trükkről és így viszontláthattam "csököttségemet". Ez engem zavart. Korábban is jártam fogászati kezelésre, de amikor felmerült, hogy ezt a metszőfogat egyformára alakítsuk a párjával, mindig visszakoztam. 

A DSM Move edzések alkalmával megismertem egy olyan szakembert, aki felé az első pillanat alatt kialakult a bizalmam. Ez a bizalom akkor erősödött fel maximálisra, amikor kiderült, hogy gyermekfogászattal is foglalkozik. Elvittem a gyerekeket a Color Dental rendelőjébe, beültek az űrhajós székbe, felvették a vicces napszemüveget és szó szerint tátott szájjal hallgatták Dórit. A majdnem 4 éves fiam azóta nem eszik nyalókát, mert a bacik megeszik a fogait és hagyja, hogy rendesen megmossam a fogát. A majdnem 5 és fél éves lányom pedig (aki szerencsére panaszmentes), továbbra is lelkesen mos fogat. És tudják ki a Dóri, és hogy Dórinál van egy piros lánycsacsi - mert szempillái vannak - és sok más izgalmas játék. És persze a legfontosabb, egy kék űrhajós szék... :) 

A gyerekek után én következtem. Ingyenes állapotfelmérés, majd az árajánlat után elkezdtük a kezelést. Egy régi, nagyon rosszul sikerült tömésem helyett kaptam egy esztétikusat. Korábban fogalmam sem volt róla, hogy ez mit jelent, de amikor végeztünk és a kezembe kaptam egy tükröt, alig hittem el, amit látok! Mert hogy nem láttam a tömést! Nem volt ott! Olyan, mintha egy totális ép fog lenne! Ezen felül Dóri egy másik törött rágófogra egy kompozit betétet készített, ami szintén egy eredeti egészséges foggal vetekszik. Ezeken felbuzdulva úgy döntöttem, itt az ideje annak, hogy önfeledten, trükkök nélkül merjek mosolyogni! Így hát elkészült a "csökött" metszőfogamra is a kompozit betét. Azóta letörölhetetlen a vigyor a képemről! És mosollyal teli újabb 30 év vár rám! :) 

Köszönöm Dórinak és a Color Dental csapatának!
dsm_style_colordent.jpg
Szólj hozzá

stílus style fogászat dsm esztétikai kezelések gyermekfogászat felnőttfogászat